всі телефони багатоканальні:
(093) 810-95-53, (099) 294-38-55, (068) 253-15-61, (050) 258-69-17, (050) 359 95 84, (093) 810 95 55 
пн.-вс. с 8:00 до 22:00
mebli-life@i.ua
  • Цікаві факти про ліжко.

    Цікаві факти про ліжко.

    Цікаві факти про ліжко.

    Що ми знаємо про ліжках? Мабуть це найголовніший і незамінний атрибут в кожному будинку, і за сумісництвом є найулюбленішим предметом в інтер'єрі. Цьому предмету говорять частіше люблю ніж комусь іншому.

    Насправді - ліжко не тільки простий предмет для інтер'єру, це мабуть дуже захоплюючий об'єкт про який можна розповісти багато цікавого. Ще ліжко можна використовувати для маніпуляцій простором в приміщенні, допомагаючи при цьому заощадити багато місця.

    Саме з цієї причини ми намагалися збираючи для вас цікаві та дивовижні факти про цю меблів.

    Можливо більшість з вас їх знають, але все ж деякі факти дійсно вражають, а інші і зовсім викликають сміх, а решта може змусити переосмислити звичайні речі.

    Ну вистачить простих розмов, давайте ж все таки дізнаємося якими цікавими і неймовірними фактами може похвалитися звичайна ліжко.

    Ліжка та їх цікаві факти.

    У нас вийшло зібрати дев'ятнадцять фактів з усього нашого світу, які не схожі один на одного і є абсолютною правдою.

    1. Величезною любов'ю до ліжок відрізнявся знаменитий французький король Людвік XIV, він зібрав у себе велику колекцію таких меблів. В цілому у нього було 413 штук ліжок. Вражає, чи не так? Для того щоб поспати на кожній з них, королю довелося б витратити один рік, один місяць і вісімнадцять днів. Ось така ось цікава життя було у короля.

    2. Саме слово ліжко родом з Греції, і походить від слова клині. До слова, у стародавніх греків поліклінікою називалося приміщення, де було розташовано багато ліжок.

    3. У китайського народу, ліжко має своє божество. В існування якого можна повірити, факти на обличчя - адже рівень народжуваності в їх країні попереду всього світу.

    4. Любовний ложе Жозефіни і Наполеона мало незвичайне прикраса - голови сфінксів, вони вважалися символом великої імперії.

    5. Ліжко Петра перового, не звертаючи увагу на те, що його описують як людини не високого зросту, його ліжко було в довжину не більше 170 сантиметрів. Цей момент пояснюється тим що в ті часи було прийнято спати сидячи.

    6. У французькій літературі можна зустріти цілу книгу, яка присвячена ліжок, назва її - Le Lit.

    7. Ліжко не тільки для відпочинку, вона так само може бути відмінним тренажером. Наскільки б це епічно звучить, але це факт. У 1932 році, доктором Штауферу була придумана спеціальна кушетка - тренажер. Функціонал даної моделі був простий як двічі два, все що потрібно було від людини - це просто лежати, хоч це було дуже незручно, з цієї причини людині щоб тримати комфортну позу, необхідно було включати в роботу різноманітні м'язи. Кушетка Штауфера - саме таку назву носив цей тренажер, який до цих пір використовується в медицині для лікування остеохондрозу.

    8. А Марк Твен і зовсім вважав ліжко одним з небезпечних місць на землі, тому що на ній закінчують своє життя безліч людей.

    9. Сьогодні в світі відомо про існування близько десяти різних видів таких меблів.

    10. Самою незвичайною моделі ліжка, ціна становила близько ста тисяч франків, і була визнана ліжком куртизанки родом з Франції на ім'я Ла Паіва. Площа її ложа становила неймовірних десять квадратних метрів.

    11. Найбільшою ліжком була визнана модель яка була виготовлена ??в Нідерландах на початку дев'яностих років. Довжина якої складала 5,79 метра, а ширина 3,81 метр.

    12. Китай можна визнати країною де цінують і люблять такі меблі, як ніде в цілому світі, а як ще можна пояснити той факт, що тут винайшли ліжко з підігрівом.

    13. У більшій частині казок даний меблевий елемент, або його подоба, обов'язково був невід'ємним атрибутом кожного героя. Наприклад, Ілля Муромець, Ємеля і інші.

    14. Зовсім недавно, в Великобританії виготовили ліжко у вигляді карети, діаметр якої становив близько шести футів. Ручна робота майстрів зайняла півроку, вартість її прирівнюється до сорока семи тисячам доларів.

    15. На наших теренах раніше спали на печі, лавках і полу, звична для нас форма набула популярності лише в дев'ятнадцятому столітті. На дуже високих ліжках, на які піднятися без допоміжної сходи було неможливо, і спали на таких в Європі, а на циновках постелених на підлозі - в Японії.

    16. Швидше за все всім знайомі ліжка з кіно з пологом і балдахіном. Це виглядає дуже мило. Але вони служили не лише для краси, а й для зігріву, так як в ті часи в палацах було досить прохолодно.

    17. Королі Франції в шістнадцяті - сімнадцятих століттях брали своїх відвідувачів відразу в спальні, лежачи в ліжку. Ліжко була місцем для важливих переговорів.

    18. Ковані металеві ліжка, вважаються креативом дизайнерів, які створили їх на противагу дерев'яним. Але це не зовсім так, вони є нащадками залізних ліжок, на яких спали солдати службовці в армії.

    19. І нарешті, не факт, а історія. Як - то раз до Марком Твеном в гості прийшов його знайомий, і сказав, що боїться спати, тому що йому здається що під його ліжком хтось живе. Подумавши, Твен дав одному вичерпну відповідь, який вирішив би всі побоювання одним махом, звучало це так: Припини бояться, і просто відпили ліжка ніжки. Швидше за все цього і йшли творці популярних нині ліжок без ніжок.

    Ось такими неймовірними фактами зі свого життя може похвалитися ліжко - самий звичайний меблевий предмет в житті кожного з нас.

    Залиште коментар